ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ



Συστατικά
Μέλι
Ξύδι μπαλσάμικο modena
Ελαιόλαδο 
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες
Βάζετε σε ένα μπολ μέλι να καλύψει τον πάτο της. Προσθέστε ξύδι όσο μέλι βάλατε και λίγο παραπάνω. 

Βάζετε αλάτι, πιπέρι και αρχίζετε να βάζετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορους ρυθμούς έως ότου ενοποιηθούν τα υγρά και γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.
Δεν γράφω ποσότητες γιατί εξαρτάται από τον καθένα πόσο γλυκόξινη την θέλει. Απλά δοκιμάζετε και την προσαρμόζετε στην γεύση σας 

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
Συστατικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ξύδι από λευκό κρασί
1/2 κούπα μέλι (ή 3 κ.σ. γεμάτες)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση τύπου ντιζόν)
Οδηγίες
1. Στο μούλτι ή σε ένα σέικερ χτυπάτε όλα τα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ντρέσινγκ αυτό μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα χωρίς να χάσει κάτι από τη γεύση του.


ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Συστατικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (στραγγιστό ή επιδόρπιο γιαουρτιού)
4 - 5 κουταλιές μουστάρδα
Μαϊντανός αποξηραμένος
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Σκόρδο σε σκόνη
Πιπέρι (κόκκινο ή μαύρο)
Κάρυ

Οδηγίες
1. Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι και τη μουστάρδα.
2. Ρίχνετε τα μπαχαρικά σας στις ποσότητες που επιθυμείτε, ανακατεύετε κι έτοιμη η σως μουστάρδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει τέλεια βραστά ή ψητά λαχανικά και κρέας. Μια ιδέα είναι να την βάλετε στο σουβλάκι αντί για τζατζίκι ή μαγιονέζα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά και να αφαιρέσετε τα καυτερά αν δεν σας αρέσουν. Μια άλλη ιδέα είναι να ρίξετε μείγμα για κοτόπουλο ή για μπριζόλες.