Συμβουλές διατροφής… για μετά τις γιορτές!



Η άφιξη της νέας χρονιάς σας βρήκε με τα περιττά κιλά της προηγούμενης; Ακολουθούν οι χρυσοί κανόνες της διατροφής που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε το σώμα σας, να απαλλαγείτε από τα κιλά των εορτών αλλά και να αποκτήσετε έναν πιο υγιή οργανισμό.
Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι από τις πιο δύσκολες διατροφικά, καθώς μπορεί να προσλάβουμε χωρίς μεγάλη προσπάθεια 2-3 κιλά. Ο Ιανουάριος ωστόσο, αποτελεί έναν ιδανικό μήνα για νέα ξεκινήματα και ιδιαίτερα για να αποκτήσουμε καλές διατροφικές συνήθειες και μια φυσική δραστηριότητα που θα εφαρμόζουμε συστηματικά.

Υπάρχουν 5 απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαχτείτε από τα περιττά κιλά των εορτών:
ΒΗΜΑ 1Ο: υιοθετήστε τον κανόνα των 5 γευμάτων την ημέρα. Περιλαμβάνει το πρωινό, τα δύο ενδιάμεσα γεύματα, δηλ. δεκατιανό και απογευματινό, το μεσημεριανό και το βραδινό. Οι άνδρες έχουν τη δυνατότητα για ένα επιπλέον γεύμα πριν τον ύπνο. Τα γεύματα καλό είναι να απέχουν 2-3 ώρες μεταξύ τους και να μην παραλείπονται για να επιτυγχάνεται η καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.
ΒΗΜΑ 2Ο: να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε 6 μερίδες την ημέρα. Βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να ενυδατωθεί. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν τον οργανισμό με βιταμίνες και μέταλλα.
ΒΗΜΑ 3Ο: καταναλώστε 1- 1 ½ λίτρα νερό ημερησίως. Τις ημέρες των γιορτών η κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα τη συσσώρευση περιττών κιλών. Καλό είναι να τα βγάλουμε τελείως από το διαιτολόγιο μας, επειδή δεν μεταβολίζονται στον οργανισμό και προσφέρουν «κενές» θερμίδες, με εξαίρεση τη μπύρα που περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
ΒΗΜΑ 4Ο: να γίνει καθημερινή συνήθεια η κατανάλωση του πρωινού γεύματος, και όσο πιο κοντά γίνεται στην ώρα αφύπνισης. Μας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα και θα δεν θα μας δημιουργεί το αίσθημα της πείνας μέχρι το μεσημεριανό.
ΒΗΜΑ 5Ο: να ξεκινήσετε μια φυσική δραστηριότητα της αρεσκείας σας, (π.χ. τρέξιμο, τένις κ.ά.) 3-4 φορές την εβδομάδα για 30- 40 λεπτά την ημέρα.