Συκώτι μοσχαρίσιο με ρύζι

 Είναι μια από τις πιο γευστικές συνταγές για όσους δυσκολεύονται να φάνε το συκώτι, μιας και είναι πλούσιο σε σίδηρο, απαραίτητo για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά και τους αθλητές.



ΥΛΙΚΑ:

Μοσχαρίσιο συκώτι
Ρύζι κίτρινο
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι


Προθερμαίνουμε τον φούρνο σου 180 βαθμούς με πάνω κάτω αντίσταση. Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψάκι το συκώτι, το ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι και νερό μέχρι τη μέση του συκωτιού. Μόλις αρχίζει να ασπρίζει από την πάνω μεριά το συκώτι, το γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Τότε ρίχνουμε και 1/2 φλιτζάνι ρύζι και ύστερα ρίχνουμε  το χυμό ενός λεμονιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να ψηθεί το ρύζι μας και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν το ρύζι μας είναι βρασμένο τότε και το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!!!